×
TR EN
ADAY ÖĞRENCİ



HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Kabul ve Kayıt Koşulları:

1. Bölümümüzün eğitim öğretim dili Türkçe olup, İngilizce hazırlık sınıfı eğitimi isteğe bağlıdır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresine dâhil değildir.

2. Dersler 4 yılda güz ve bahar dönemi olarak yürütülmektedir.

3. Bölümümüzde 20 gün staj zorunluluğu vardır. Stajlar yurt içinde ve yurt dışında havacılık sektörüne ait kurumlarda yapılabilir.

4. Bölümümüzde herhangi bir özel kıyafet uygulaması olmamakla birlikte uygulamalı derslerin icrası esnasında iş sağlığı ve güvenliği açısından gerekli kişisel koruyucu donanımların kullanılması gerekmektedir.

5. Ders uygulamalarında kullanılan sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderleri için ücret alınmamaktadır.

6. Programın içeriği için ilgili müfredatı havacilik.erciyes.edu.tr > Öğrenci > Ders Planları ve İçerikleri adımlarını izleyerek bulabilirsiniz.

7. Bölümümüz Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi A Blok içerisinde bulunmaktadır.

8. Bölümümüzde gerçekleştirilen staj ve uygulamalı eğitimler sırasında öğrencilerden ayrıca ücret alınmamaktadır.

9. Bölümümüzde, olağanüstü bir durum olmadığı takdirde yüz yüze eğitim modeli benimsenmiştir. Bu kapsamda gerçekleştirilen teorik dersler sınıf ortamında, pratik ve uygulamalı dersler ise bölümümüz bünyesinde bulunan atölye, hangar ve laboratuvar ortamlarında icra edilmektedir.

10. Bölümümüz konumu itibariyle Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarına oldukça yakın mesafede bulunmakta olup öğrencilerimiz bu yurtlarda konaklayabilmektedir. Bu yurtlara yerleştirilemeyen öğrencilerimize özel yurtlarla gerekli girişimler yapılarak konaklama imkânı sağlanmaktadır.

11. Bu programda uygulamaya yönelik bazı dersler ve stajlar özel ve resmî havacılık kuruluşlarının tesislerinde yapıldığından bu programı kazanan öğrencilere güvenlik soruşturması yaptırılacaktır. Güvenlik soruşturması olumsuz olan veya bu kuruluşların düzen ve disiplinine uymayan öğrenciler bu programa devam edemezler.



BÖLÜM HAKKINDA


Sivil Havacılık sektörü, son yıllarda gerçekleştirilen büyük yatırımlar sayesinde dünya genelinde gerek yolcu gerekse kargo taşımacılığında diğer ulaştırma modlarıyla rekabet edebilir hale gelmiştir. Bu gelişimin paralelinde havayolu taşıyıcıları, yer hizmetleri, havaalanları ve diğer havacılıkla ilgili kurum ve kuruluşların sayısında da ciddi derecede artış yaşanmaktadır.

Bu noktada havacılık sektöründe yer alan şirketler kendi yönetim anlayışları içerisinde, havacılık standartlarını ve gerekliliklerini iyi bilen, yönetim ve organizasyon alanında yeterli becerilere sahip, havacılık sektörünün dinamiklerine uyum sağlayabilecek ve vizyonu geniş kalifiye elemanlara ihtiyaç duymaktadır.



Fakültemiz Havacılık Yönetimi Bölümü’nün amacı, sivil havacılık sektörü ve sektörde yer alan kurum, kuruluş ve otoritelerin talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan kalifiye elemanları havacılık ve yönetim disiplini ile yetiştirerek sektöre hazır hale getirmektir. Bu doğrultuda, mezun olan öğrencilerimiz havacılık sektörünün ve bağlantılı sektörlerin tüm paydaşlarında istihdam edilebilme imkânına sahiptir.

Havacılık Yönetimi Bölümü’ne her yıl Alan Yeterlilik Testi (AYT) eşit ağırlık puanı ile 72 örgün öğrenci alınmaktadır. Bölümümüzde eğitim-öğretim faaliyetleri; 1 profesör, 1 doçent, 2 doktor öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 1 araştırma görevlisi tarafından yürütülmektedir.Ayrıca ihtiyaç duyulduğunda Üniversitemizin diğer birimlerinden ve havacılıkla ilgili kurum ve kuruluşlardan tecrübeli teknik personel bölümümüzde ders vermektedir.


Mezunlarımız Türk Hava Yolları A.O., Devlet HavaMeydanları İşletmesi, özel havayolu işletmeleri, havaalanları, havaalanı yer hizmeti işletmeleri, ikram ve kargo işletmeleri ile diğer havacılık kuruluşlarında çalışma imkanı elde etmektedirler.